Αυτή η τούρτα νουτέλα γίνεται αφράτη και θα σας μείνει αξέχαστη με την σοκολατένια γεύση της.
Υλικά για την τούρτα νουτέλα:
Για το παντεσπάνι
6 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2 κ.γ κοφτά μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. κακάο
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα σκόνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Χτυπάω τ’ αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
- Κοσκινίζω αλεύρι, μπέικιν, κανέλα και κακάο.
- Προσθέτω τη βανίλια και το αλάτι και με σπάτουλα ανακατεύω προσεχτικά και τα στερεά υλικά.
- Αδειάζω το μίγμα σε στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα (αβουτύρωτη) 26-28 εκ. με λαδοκολα και ψήνω στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου.
- Αφήνω να κρυώσει πάρα πολύ καλά και μετά το χωρίζω σε 3 δίσκους με πριονωτό μαχαίρι.
Για τη μους πραλίνας
2 κονσέρβες φυτική σαντιγί
1 βαζάκι νουτέλα (400 γρ.)
1 βανίλια
Εκτέλεση:
- Χτυπάω 5 λεπτά πολύ καλά τη φυτική σαντιγί να αρφανέψει και να φουσκώσει.
- Προσθέτω τη βανίλια και την νουτέλα να ενωθεί.
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Βράζω 1 λεπτό μόνο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη! Αφήνω να κρυώσει.
Για τη γκανάζ σοκολάτας
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γρ. γάλα εβαπορέ
1 κ.σ. μαργαρίνη
1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Φέρνω το γάλα σε σημείο βρασμού και ρίχνω μέσα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη να λιώσουν και ρίχνω και το μέλι.Το μέλι ρευστοποιεί και γυαλίζει τη γκανάζ και της δίνει και μια γλύκα.
Συναρμολόγηση:
- Σε μια πιατέλα βάζω ένα τσέρκι 26-28 εκ.
- Τοποθετώ 1 δίσκο παντεσπάνι και sιροπιάζω με πινέλο.
- Χωρίζω την κρέμα στα 3 και ρίχνω το 1/3 της κρέμας.
- Ξανά παντεσπάνι, σιρόπι και άλλο 1/3 της κρέμας. Βάζω και τον 3 δίσκο παντεσπάνι και βάζω το γλυκό κατάψυξη να μισοπαγώσει 1-2 ωρίτσες.
- Αφαιρώ το τσέρκι και καλύπτω με το τελευταίο 1/3 της κρέμας που έμεινε, πάνω και στα πλαϊνά της τούρτας.
- Την βάζω πάλι κατάψυξη 30 λεπτά.
- Περιχύνω με τη γκανάζ και καλύπτω και τα πλαϊνά της τούρτας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ειρήνη Σταματέλλη