Μια διαφορετική τούρτα με λικέρ αυγό, αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας και κρεμώδη γεύση και υφή.
Υλικά για την τούρτα με λικέρ αυγό:
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. σοκολάτα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. φιστίκι τριμμένο
Για την κρέμα:
500 ml κρέμα γάλακτος (φυτική ή ζωική, 35% λιπαρά)
250 ml λικέρ αυγού
2 φακελάκια σταθεροποιητής κρέμας (σαντιγί)
50 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη:
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (για γαρνίρισμα, προαιρετικά)
50 ml λικέρ αυγού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (περίπου 5-7 λεπτά).
- Προσθέστε τη σοκολάτα, τα φυστίκια και το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα των αυγών. Ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα ταψί (διαμέτρου 24 εκ.) στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήστε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα. Αφήστε το να κρυώσει καλά.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τον σταθεροποιητή κρέμας μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
- Προσθέστε σιγά-σιγά το λικέρ αυγού και ανακατέψτε απαλά.
- Καλύψτε την τούρτα με την κρέμα.
- Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και ρίξτε λίγο λικέρ αυγού από πάνω για διακόσμηση.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Anthula Theo Kottas
Δείτε ακόμη Η Λαχταριστή Τούρτα Κωκ που έχει Ρίξει το Ίντερνετ
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο