Πεντανόστιμη λεμονότουρτα που αποτελεί ιδανική λύση όταν θέλουμε ένα γρήγορο και νόστιμο επιδόρπιο.
Υλικά για τη λεμονότουρτα:
Για το παντεσπάνι
5 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν
2 κ.σ. νερό
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Για την κρέμα λεμονιού
3 αυγά
5 κ.σ. κόρν φλάουερ
2 κούπες γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη
1/4 κούπας χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κ.σ. βούτυρο
400 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το γλάσο λεμονιού
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κ.σ. και 2 κ.γ. κορν φλάουερ
4 κ.σ. χυμό λεμόνι
Λίγο κίτρινο χρώμα
ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν 2-3 λεπτά στο μίξερ.
- Έχουμε κοσκινίσει τα στερεά υλικά και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Το αδειάζουμε σε στρογγυλή σε αποσπώμενη φόρμα 28 εκ.με λαδόκολλα και βουτυρωμένη γύρω-γύρω και ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε δύο δίσκους.
- Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε για 3 λεπτά.
- Για την κρέμα λεμονιού, σε μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη, τα αυγά και το χυμό λεμονιού.
- Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε με μιας μέσα στη κατσαρόλα με το κορν φλάουρ
- ανακατεύοντας ζωηρά.
- Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε την κρέμα συνεχώς μέχρι να πήξει.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το ξύσμα και το βούτυρο.
- Αφήνουμε να κρυώσει κολλώντας επάνω στην επιφάνειά της πλαστική μεμβράνη.
- Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη σε σαντιγί και ενσωματώνουμε απαλά τις δύο κρέμες.
- Για το γλάσο λεμονιού διαλύω το κορν φλάουερ στο νερό και το ρίχνω μέσα σε μια κατσαρολίτσα με την ζάχαρη και το λεμόνι. Το ζεσταίνω καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
- Αφήνω να κρυώσει και βάζω λίγο κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος τσιουκανη ελενη Σάκης
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο