Το χταπόδι στο αλουμινόχαρτο είναι ένας απίστευτος μεζές καθώς κρατάει όλα τα ζουμιά του και παραμείνει τρυφερό και μαλακό. Το φαγητό που θα εντυπωσιάσει τη γιαγιά σου και θα κάνει το γείτονα να αναρωτιέται τι μαγείρεψες!
Υλικά για το χταπόδι στο αλουμινόχαρτο (4 άτομα):
1 χταπόδι (περίπου 1-1,2 κιλό)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές βαλσαμικό ξίδι
1 φύλλο δάφνης
1 σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ρίγανη
2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση:
- Καθάρισε το χταπόδι καλά, ώστε να είναι έτοιμο για το φούρνο και βάλε το σε ένα μπολ.
- Ρίξε από πάνω το ελαιόλαδο, το ξίδι, το φύλλο δάφνης, το σκόρδο και τη ρίγανη και ανακάτεψε.
- Πάρε δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο και σταύρωσε τα. Βάλε πάνω και ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Βάλε το χταπόδι στη μέση, περίχυσε το με το μείγμα και κλείσε το αλουμινόχαρτο.
- Βάλτο στο φούρνο που ήδη ζεσταίνεται στους 180°C. Ας κάτσει εκεί για 1 ώρα και 15 λεπτά (ή μέχρι 1,5 ώρα αν θες να το δεις πιο τρυφερό)
- Άνοιξε το αλουμινόχαρτο (προσοχή στον ατμό) και σέρβιρέ το με ό,τι σου αρέσει: ταραμοσαλάτα, λαγάνα ή και σκέτο με λίγο λεμονάκι.
Μια συνταγή από την ομάδα Σαν το φαΐ εν έχει και το μέλος Trifonas Nakos
Επιμέλεια συνταγής Toftiaxa.gr
Δείτε ακόμη Γαρίδες με Σπανάκι
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο