Μια εύκολη συνταγή για γαρίδες με σπανάκι για ένα θρεπτικό κύριο πιάτο ή μεζές για την παρέα.
Υλικά για τις γαρίδες με σπανάκι:
500 γρ. γαρίδες (καθαρισμένες και αποφλοιωμένες)
500 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση:
Ξεπλύνετε τις γαρίδες καλά και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας.
Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι στις γαρίδες για να τις αρωματίσετε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Τηγανίστε τις γαρίδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα και να γίνουν ροζ.
Βγάλτε τις από το τηγάνι και αφήστε τις στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε άλλη 1 κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμη.
Ρίξτε το σπανάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, περίπου 5-7 λεπτά. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο σπανάκι, αποψύξτε το πριν το μαγείρεμα και αφαιρέστε τυχόν υγρά.
Επιστρέψτε τις γαρίδες στο τηγάνι. Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά.
Ρίξτε τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώστε ανάλογα με τη γεύση σας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ και το μέλος Anthula Theo Kottas
Δείτε ακόμη Γαριδομακαρονάδα