Ένας υπέροχος μεζές για μπύρα η κρασάκι αν έχετε βαρεθεί τους κλασικούς κεφτέδες και θέλετε κάτι διαφορετικό.
Δοκιμάστε επίσης: Ντοματοκεφτέδες στο Φούρνο
Υλικά:
Μισό κιλό ζαμπόν ή πάριζα
200 γρ. τυρί τριμμένο
4 αυγά
1 ποτήρι κρασιού γάλα φρέσκο η εβαπορέ
1 ποτήρι κρασιού φρυγανιά τριμμένη η παξιμάδι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτήρι κρασιού αλεύρι φαρίνα ή αλλιώς τόσο όσο σηκώσει το μείγμα για να πλάθεται!
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
Τρόπος παρασκευής:
Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν ή την πάριζα πολύ λεπτά κυβάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε το μείγμα και το αφήνουμε για μισή ώρα ψυγείο και μετά πλάθουμε σε κεφτεδάκια ή αλλιώς με το κουτάλι κουταλιά κουταλιά! Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Η συνταγή μπορεί να γίνει και στο φούρνο σε αντικολλητικο χαρτί και ψήσιμο σε αέρα στους 180 βαθμούς.
Δοκιμάστε επίσης: Κεφτεδάκια με Πατάτα και Τόνο: Μοναδικά και θα τα λατρέψετε
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και τον διαχειριστή Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός