Χοσαφ’ η ποντιακή κομπόστα που την έφτιαχναν με τσίρια (αποξηραμένα φρούτα).
Υλικά
1 φλ. ξερά βερίκοκα
1 φλ. ξερά δαμάσκηνα (τα έκοψα στη μέση)
1 φλ. ξερά σύκα
1/2 φλ. ξανθές σταφίδες
1/2 φλ. μαύρες σταφίδες
1 φρέσκο μήλο κομμένο σε κομμάτια
3 φρέσκα κυδώνια κομμένα σε κομμάτια
125 γρ. στέβια (αναλογία στέβια – ζάχαρη 1:2)
2 ξυλάκια κανέλας
3 καρφάκια γαρύφαλλο ολόκληρα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα έβαλα τα ξερά φρούτα, τα σκέπασα με νερό και τα άφησα 1 ώρα. Πρόσθεσα τη στέβια με τα μπαχαρικά και τα έβαλα να βράσουν λίγα λεπτά.
Πρόσθεσα τα μήλα και τα κυδώνια τα ανακάτεψα και έβρασα για ακόμα 20′.
Έκοψα τα φρέσκα φρούτα σε μεγαλούτσικα κομμάτια. aν τα κόψετε σε μικρούς κύβους 10′ είναι αρκετά.
Απέσυρα την κατσαρόλα από τη φωτιά άφησα την κομπόστα να κρυώσει και σέρβιρα. Διατηρείτε έως και μήνα στο ψυγείο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου
Μην χάσετε
Το Εύκολο Γεμιστό Τσουρέκι που έχει ρίξει το Internet
Συνταγή για λαχταριστά σπιτικά Φοινίκια