Φτιάξτε εύκολο σπιτικό χαλβά Φαρσάλων.
Υλικά για τον Χαλβά Φαρσάλων
1 ποτήρι νισεστέ (250 γρ.)
3 ποτήρια νερό
μισό ποτήρι ζάχαρη και μισό μέλι
100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
Ανακατεύουμε το νισεστέ, με το νερό καλά με ένα σύρμα.
Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη προσθέτουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το μέλι στο τέλος, ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη, ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.
Σερβίρουμε χλιαρό με λίγη κανέλα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Pellumbesha Lumi