Μια διαφορετική νηστίσιμη πίτα.
1 κιλό περίπου τσουκνίδα τρυφερή και χωρίς σποράκια
500 γρ. σπανάκια
Λίγο ελαιόλαδο
Δοκιμάστε επίσης: Εύκολη Τυρόπιτα με φύλλο Βηρυτού
Εκτέλεση
Σε λίγο χλιαρό νεράκι, διαλύω λίγη μαγιά νωπη,1 κουταλάκι ξύδι, αλάτι και αλεύρι. Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Εν τω μεταξύ τρίβουμε τα σπανάκια, τις τσουκνίδες και τις πλένουμε τουλάχιστον 5- 6 φορές με νερό σε μεγάλες λεκάνες.
Στο προτελευταίο νερό βάλτε ξύδι για τα διάφορα μικρόβια. Αφήστε κάνα 10 λέπτο, ξεπλένετε πάλι, στραγγίζετε και ρίχνετε λίγο λαδάκι.
Πάμε στο ζυμαράκι μας και με την βοήθεια του νισεστέ και του πλάστη κάνουμε 5,, 6 , μπαλάκια και ανοίγουμε τα φύλλα.
Παίρνουμε το ταψί μας το λαδώνουμε και βάζουμε 5 φύλλα από κάτω πάντα λαδωμένα να εξέχουν από το ταψί μας , ρίχνουμε τα λαχανικά μας και σκορπάμε από πάνω λίγο αλεύρι να πιει τα υγρά.
Κλείνουμε την πίτα μας με ένα τελευταίο φύλλο, λαδώνουμε και την σιγοψήνουμε.
Οι πίτες θέλουν την ώρα τους, να ροδοκοκκινίσουν σιγά σιγά, να βράσουν και τα λαχανικά μέσα.
Στις πίτες μας ρίχνουμε το λαδάκι διασκορπισμένα.
Δοκιμάστε επίσης: Συνταγή για πατατόπιτα
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Lilqna Petrova