Πεντανόστιμη συνταγή για τυροσκορδόψωμο με μοτσαρέλα και βασιλικό. Ιδανικό για βραδυνό σνακ για να συνοδεύσετε την μπύρα σας τώρα το καλοκαίρι.
Δοκιμάστε επίσης: Πεντανόστιμο και αφράτο τυρόψωμο με φέτα
Υλικά
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 μάγια φακελάκι
1 κ.γ. ζάχαρη
1κ.γ.αλατι
2 κ.σ. λάδι
2.5 φλ. περίπου αλεύρι γ.ο.χ
50 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
200 γρ. μοτσαρέλα
2-3 φιλαράκια βασιλικού
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγη σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατεύω καλά να διαλυθεί καλά και αφήνω 10 λεπτά μα ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Μετά προσθέτω το λάδι το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Αλείφω με λάδι ένα ταψάκι 32 εκ και απλώνω το ζυμαράκι μου αλείφω με λίγη σάλτσα ντομάτας τον βασιλικό ψιλοκομμένο το σκόρδο που το έχω πολτοποιήσει την γκούντα και την μοτσαρέλα που την έχω κόψει σε κομμάτια.
Ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Δοκιμάστε επίσης: Σπιτικά Λαχταριστά Προζυμένια Ψωμάκια
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη