Εύκολο και αφράτο τυρόψωμο στη φόρμα του κέικ.
Υλικά
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
300 γρ. φέτα + 100 γρ. ανθότυρο
Λίγο ρίγανη
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι βάζω το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη, ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη σκεπασμένο 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτω το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι το αλάτι και μισό κ.γ. ρίγανη ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνω 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Μετά χωρίζω την ζύμη σε 2 κομμάτια. Παίρνω το πρώτο κομμάτι το ανοίγω βάζω φέτα μέσα το κλείνω σε ρόλο.
Κάνω ρόλο και το άλλο ζυμάρι και μετά τα ενώνω σε κοτσίδα. Το βάζω στην φόρμα του κέικ που την έχω λαδώσει ελαφρώς αλείφω με λίγο ελαιόλαδο που έχω ανακατέψει με λίγο πάπρικα γλυκιά και ψήνω στους 180 βαθμούς 40 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη