Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή μπισκότων που τα παιδιά λατρεύουν και έρχεται από τη Ρουμανία.
Υλικά
3 αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας γάλα
6 κουταλιές της σούπας λάδι
19-20 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι γ.ο.χ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια, φλούδα λεμόνι, πορτοκάλι, κανέλα [προαιρετικά]
λίγο αλάτι
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Προσθέστε λάδι, γάλα και μπαχαρικά. Ανακατέψτε τα πάντα γρήγορα, με ένα σύρμα ή με το μίξερ.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε όλα με το χέρι ή με ένα κουτάλι. Λαμβάνεται μια κατάλληλη μαλακή ζύμη, η οποία αφήνεται να ξεκουραστεί για 30 λεπτά, σκεπασμένη με μια πετσέτα.
Πασπαλίστε το τραπέζι με λίγο αλεύρι και απλώστε ένα φυτίλι πάχος όσο το μικρό σας δάχτυλο. Κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5-6 εκ. Μπορείτε να φτιάξετε ένα μοντέλο με ένα πιρούνι ή να το αφήσετε απλό. Προτιμώ αυτή τη γρήγορη επιλογή.
Μπορείτε όμως να φτιάξετε κράκερ, με τη μηχανή του κιμά στην οποία στερεώνεται το σχήμα των μπισκότων. Η μέθοδός αυτή είναι πιο γρήγορη και πιο απλή.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Το τηγάνισμα διαρκεί 3-4 λεπτά, είναι έτοιμα αμέσως. Όταν ροδίσουν, τα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά, τα αφήνουμε να ροδίσουν ελαφρά και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τυλίγουμε έτσι, ζεστά με άχνη ζάχαρη. ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΑΔΙ.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Talida Marin