Κάθε χρόνο οφείλουμε να ψήσουμε μερικά ταψιά μελομακάρονα, μόνο και μόνο για να μυρίσει το σπίτι κανέλα, πορτοκάλι και γαρίφαλο.
Δείτε ακόμα: Συνταγή στρούντελ μήλο με καρύδια και σταφίδες!
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ το ξύσμα τα μυρωδικά και τον χυμό που έχουμε διαλύσει την σόδα. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιμιγδάλι εναλλάξ με αλέυρι. Μόλις το πάρει όλο και γίνει ζύμη σταματάμε. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Πλάθουμε και τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι να πάρει μια βράση. Μετά προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά. Σιροπιάζουμε έχοντας κρύα τα μελομακάρονα και ζεστό το σιρόπι. Τα βάζω σε πιατέλα και από πάνω πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Καλη επιτυχία!!!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More