Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμο εκμέκ κανταΐφι.
Συνταγή για Εκμέκ Κανταΐφι!
Υλικά
- 500 γρ. Κανταΐφι
- 250 γρ. Βιτάμ σοφτ λιωμένο
Υλικά για το σιρόπι
- 4 ποτήρια νερό
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 1 βανίλια
- Λίγες σταγόνες λεμόνι
Υλικά για την κρέμα
- 1 λίτρο γάλα
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 κρόκους αυγών
- 5 κουταλιές της σούπας Κον φλάουρ
- 125 γρ. Βιτάμ
- 2 βανίλιες
Υλικά για τη σαντιγί
- 1 φυτική 500 γρ
- 1 ζαχαρούχο
Δείτε ακόμα: Φανταστική Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας
Εκτέλεση
Άνοιξα πολύ καλά το κανταΐφι και το άπλωσα στο ταψί της κουζίνας. Το ράντισα με το λιωμένο Βιτάμ και το έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντίσταση μέχρι να ροδίσει περίπου 30 λεπτά. Ετοίμασα το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να βράζει. Όταν κρύωσε το κανταΐφι πολύ καλά έριξα το σιρόπι καυτό. Το άφησα να κρυώσει πολύ καλά.
Για την κρέμα έβαλα σε ένα μπολ το μισό λίτρο γάλα τη ζάχαρη το κορν φλάουρ και τους κρόκους αυγών και ανακάτεψα πολύ καλά με το σύρμα χειρός. Στην κατσαρόλα έβαλα το υπόλοιπο γάλα και με το που άρχισε να βράζει έριξα το μείγμα από το μπωλ ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν έπηξε η κρέμα τράβηξα από τη φωτιά την κατσαρόλα και πρόσθεσα το Βιτάμ και τις βανίλιες. Άπλωσα πάνω από το κανταΐφι την κρέμα. Χτύπησα τη φυτική με το ζαχαρούχο σε σαντιγί και το άπλωσα πάνω από την κρέμα. Πασπαλισα με φυστίκι αιγίνης και γαρνίρισα με γλυκό σύκο.
Καλή επιτυχία!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ και το μέλος Κατερινα Μαδικα