Σπιτικός κορμός χωρίς μίξερ με μαρμελάδα αντί για σοκολάτα.
Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά
120 γρ. ζάχαρη
130 γρ. αλεύρι
40 ml ηλιέλαιο
2 βανίλιες
2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
Υλικά για τη γέμιση
Ένα κουτάκι τυρί κρέμα
500 ml κρέμα γάλακτος 35 %λιπαρά
3 – 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Μισό ποτηράκι του κρασιού γάλα για κατάβρεγμα του παντεσπανιού
Τέσσερις κουταλιές μαρμελάδα της αρεσκείας μας για επάλειψη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα ρίχνοντας λίγη λίγη τη ζάχαρη, προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, το ηλιέλαιο και τις βανίλιες.
Έχουμε ανακατέψει το μπέικιν παουντερ στο αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας απαλά.
Το αδειάζουμε στο ταψί του φούρνου που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί, στρώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 με 14 λεπτά.
Το βγάζουμε από το ταψί, αφαιρούμε το χαρτί και το βάζουμε σε καινούργιο, το κάνουμε ρολό και το τυλίγουμε σε μια πετσέτα κουζίνας.
Όταν κρυώσει καλά το ξετυλίγουμε καταβρέχουμε με το γάλα και απλώνουμε την μαρμελάδα.
Έχουμε χτυπήσει την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τις βανίλιες να γίνει σαντιγί.
Χτυπάμε το τυρί κρέμα και το ενώνουμε με τη σαντιγί, κρατάμε ένα μέρος για επάλειψη στο ρολό και απλώνουμε την υπόλοιπη πάνω από την μαρμελάδα, το ρολάρουμε με το χαρτί και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Αφού παγώσει, απλώνουμε την σαντιγί με τυρί κρέμα που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με ψιλό τριμμένο καρύδι.
Το κόβουμε σε ατομικά παστάκια.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Litsa Kokkoni
Μην χάσετε
Το Εύκολο Γεμιστό Τσουρέκι που έχει ρίξει το Internet
Τούρτα Νουγκατίνα για τους Καλοφαγάδες!
Παραδοσιακά Ισλί: Τα γλυκά “Κέντημα” της καρδιάς και της ανοιχτής αγκαλιάς που θα σας συναρπάσουν