Πολύ νόστιμο και απλό σπιτικό λάχανο τουρσί και ο πιο οικονομικός και εύκολος τρόπος να εντάξετε τα προβιοτικά στη διατροφή σας.
Κόβουμε 2 λάχανα μεγάλα σε κομμάτια χοντρά ,8 καρότα τριμμένα στον τριφτή, πιπεριές σε ροδέλες κόκκινες και πράσινες, σέλινο και προαιρετικά σκόρδο και καυτερή πιπεριά.
Ρίχνουμε μπόλικο αλάτι και τα αφήνουμε μια νύχτα να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα το λάχανο και προσθέτουμε και το ζουμί που έβγαλαν και ετοιμάζουμε την άλμη.
Βράζουμε την “άλμη”…2 ποτήρια νερό, 1 ποτήρι ξύδι, 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο, 3 κουταλιές ζάχαρη και 4 κουταλιές αλάτι χοντρό. Τα βάζουμε όλα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε να διαλυθεί το αλάτι.
Όπως είναι καυτή η άλμη τη ρίχνουμε στα βάζα με το λάχανο και τα κλείνουμε καλά. Άλμη κάνουμε διπλή δόση για 3 βάζα μεγάλα.
Το αφήνουμε περίπου 15 με 20 ημέρες αλλά από την στιγμή που έχει ξύδι σίγουρα θα είναι έτοιμο νωρίτερα. Μετά την πρώτη εβδομάδα το ελέγχεται .Μετά το άνοιγμα διατηρήστε στο ψυγείο και κάθε φορά που παίρνετε λάχανο προσθέτετε λίγο λάδι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Μιχαλιτσα Χριστιανού Γιωργιου
Μην χάσετε
Ντολμάδες με Λάχανο και Κληματόφυλλα
Πρωτότυπη συνταγή για λάχανο σουφλέ!