Εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα με μια μπύρα ή ένα κρασάκι ή και για πρωινό!
Υλικά για την σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα:
8 φύλλα κρούστας τυλιγμένα σε ρολό και κομμένα σαν ταλιατέλες
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
220 ml γάλα
Ζαμπόν 6 φέτες σε λεπτοκομμένα κυβάκια
300 γρ. κίτρινα τριμμένα τυριά
Ελάχιστο αλάτι, πιπέρι κατά βούληση,
Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
80 ml ηλιέλαιο
1/3 του φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
- Λίγο νεράκι ,αν χρειαστεί, για να γίνει μελάτο το μείγμα.
- Πρώτα χτυπάμε αυγά, γάλα, γιαούρτι και τμηματικά ενσωματώνουμε τα φύλλα που έχουμε κόψει και ξεχωρίσει, τα τυριά , το αλλαντικό, τα μπαχαρικά , το μείγμα ηλιέλαιου και βουτύρου. Το μείγμα να είναι μελάτο.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί νο 28, ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 190 σε αέρα προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να ψηθεί ( δοκιμάζουμε με τη μύτη του μαχαιριού). Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές και το μέλος Foteini Theologitou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο