Η τυρόπιτα είναι σίγουρα από τις πιο αγαπημένες ελληνικές πίτες. Οι παραλλαγές της είναι πάρα πολλές και σίγουρα ποτέ δεν την βαριέσαι. Μια από αυτές είναι και η παρακάτω τυρόπιτα σουφλέ
Είναι μια εύκολη λύση για σνακ στο σχολείο, για κολατσιό ή μικρό γεύμα στη δουλειά ακόμα και για μεσημεριανό με μια σαλάτα.
Δοκιμάστε επίσης: Αφράτα Τυροπιτάκια με Κατσικίσιο τυρί – Ο ιδανικός μεζές
Τυρόπιτα σαν σουφλέ πανεύκολη
Υλικά
500 γρ. φύλο
300 γρ. φέτα και 200 γρ. ανθότυρο
2 αυγά
300 ml γάλα
1/2 κ. γλ. μπεκιν
100 ml νερό
100 ml λάδι
λίγο αλάτι
Σπάω τα τυριά σε πολύ μικρά κομμάτια ρίχνω το γάλα και τα 2 αυγά χτυπημένα και ανακατεύω.
Το νερό με το λάδι και το αλάτι τα ανακατεύω και ραντίζω τα φύλλα.
Λαδώνω ένα ταψί 25 επί 35 κα βάζω 2 φύλλα σταυρωτά να εξέχουν. Στη συνέχεια κρατώ 3 φύλα για το τέλος και τα υπόλοιπα τα σουρώνω και τα βάζω στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
Ραντίζω τα φύλλα με το λάδι και ρίχνω από πάνω με κουτάλα το μείγμα με τα τυριά.
Γυρίζω τις άκρες προς τα μέσα και βάζω και τα 3 φύλλα που κράτησα από πάνω λαδωμένα, διπλώνω τις άκρες προς τα μέσα και ψήνω 50-60 λεπτά αντίσταση 180 βαθμούς.
Δοκιμάστε επίσης: Ζαμπονοτυρόπιτα με Κρέμα – Η συνταγή που θα λατρέψετε
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Eleni Koutrintze