Ο καύσωνας μας χτυπάει ήδη την πόρτα και μια δροσιστική, σπιτική λεμονάδα είναι το ιδανικό ρόφημα για να ξεδιψάσουμε. Με απλά υλικά θα έχετε μια γευστική λεμονάδα.
Δοκιμάστε επίσης: Γλυκό Κουταλιού με Αχλάδια Κοντούλες
Υλικά
5 ποτήρια χυμό λεμονιού
3 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
Ξύσμα από 5-6 λεμόνια μεγάλα
1 κλαράκι δυόσμο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη το νερό το ξύσμα λεμονιού το κλαράκι δυόσμου και αφήνετε να βράσει για 5 με 7 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Δεν θέλουμε να κάψουμε τις βιταμίνες του λεμονιού γι’ αυτό αφήνουμε να κρυώσει τελείως το σιρόπι.
Στραγγίζουμε το σιρόπι από το ξύσμα λεμονιού..
Στύβουμε το λεμόνι και το περνάμε από σήτα. Όταν έχει κρυώσει τελείως το σιρόπι αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού με αυτό και ανακατεύουμε.
Φυλάσσουμε τη λεμονάδα σε γυάλινα μπουκάλια και την κρατάμε στο ψυγείο …δεν χαλάει…!!!
Σερβίρισμα
Σε ποτήρι βάζουμε σχεδόν δύο δάχτυλα από τη λεμονάδα 2-3 φυλλαράκια δυόσμου μπόλικα παγάκια και νερό Σουρωτή (ανθρακούχο) ή σόδα.
Δοκιμάστε επίσης: Σαλάτα με Κίτρινο Καρπούζι και Αρωματικά Πιπέρια
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou