Σπιτικά πατατάκια τραγανά και υπέροχα πολύ ανώτερα από τα έτοιμα καθώς βραδιές ποδοσφαίρου χωρίς πατατάκια και μπύρες γίνεται?
Υλικά
4-5 Πατάτες
Καλαμποκέλαιο
Αλάτι
Ρίγανη
Πάπρικα γλυκιά
Ή ότι άλλο μυρωδικό θέλουμε
Μαντολίνο ή πίλερ
Μια μέτρια κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις πλένουμε. Τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί• πρέπει να είναι εντελώς στεγνές.
Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι βάζουμε το καλαμποκέλαιο και μόλις κάψει καλά αρχίζουμε πάνω από την κατσαρόλα ή το τηγάνι, με το μαντολίνο ή το πίλερ να κόβουμε πολύ ψιλά τις πατάτες τόσες ώστε να μην είναι το σκεύος μας ούτε πολύ γεμάτο ούτε πολύ άδειο.
Αφήνουμε για ένα λεπτό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα. Μόλις πάρουν ένα χρυσό χρώμα ( 2′ -3′), βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Τις ρίχνουμε αλάτι και ότι μυρωδικό θέλουμε. Τις μισές τις έκανα με ρίγανη και τις άλλες μισές με πάπρικα γλυκιά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ευτυχία Έφη Τιφτικίδου
Μην χάσετε
Μίνι Πιτάκια με Σουσάμι: Ιδανικό Σνακ για το Σχολείο. Οικονομικά και πολύ υγιεινά
Πατάτες Τραγάνες με Κρεμμύδι Χωρίς Λάδι – Υγιεινό σνακ χωρίς τύψεις για τις θερμίδες
Σνακ για το σχολείο και τη δουλειά: Αλμυρές Μπουκίτσες με Γέμιση Ελιάς