Συνταγή για χειροποίητα και πανεύκολα νιόκι με ανθότυρο και παρμεζάνα.
Υλικά
2 κούπες ανθότυρο
2 αυγά
1/2 κούπα τυρί παρμεζάνα
1.1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ. γλυκού αλάτι
1.1/2 κ. σούπας λάδι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά το δουλεύουμε να κάνουμε την ζύμη μας.
Στον πάγκο βάζουμε αλεύρι και διπλώνουμε την ζύμη μέχρι να γίνει.
Κόβουμε κομμάτια και κάνουμε κορδόνια κόβουμε κάθε 3-4 πόντους αλευρώνουμε τα χέρια και τον πάγκο , τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί με αλεύρι.
Βάζουμε σε κατσαρόλα πολύ νερό με αλάτι να βράσει, ρίχνουμε λίγα νιόκι σε 2 λεπτά ανεβαίνουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα νιόκι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Effie Tsouras
Μην χάσετε
Η Αυθεντική Τσουχτή Μάνης – Μια μακαρονάδα όνειρο
Η συνταγή για την Κρύα Μακαρονοσαλάτα των Goody’s από το Salad Bar