Η μπουγάτσα είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά όχι μόνο της Θεσσαλονίκης αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Η σουρωμένη μπουγάτσα θα σου πάρει το μυαλό.
Μια εύκολη και νόστιμη μπουγάτσα που απολαμβάνουμε τώρα το καλοκαιράκι με το απογευματινό καφεδάκι!
Διαβάστε επίσης: ΤΗΓΑΝΟΠΙΤΕΣ ΜΠΑΛΟΝΙΑ …. ΑΦΡΟΣ
Σουρωμένη μπουγάτσα: Εύκολη συνταγή
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ζαχαρούχο γάλα
1 φλυτζάνα τσαγιού βούτυρο
Ζάχαρη άχνη, κανέλα
Εκτέλεση
Σε πυρέξ η ταψάκι, σουρώνουμε όλα τα φύλλα πλισέ.
Ρίχνουμε λιωμένο το βούτυρο να πάει παντού.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Διαλύουμε σ’ ένα μπολ το ζαχαρούχο, με ενάμιση κουτί νερό, μετράμε με το κουτί από το γάλα.
Το ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα, και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Όταν βγει από το φούρνο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Διαβάστε επίσης: Φανταστικά σταφιδόψωμα γεμιστά με κρέμα
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Νικολέττα Πετροπούλου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο