Αφράτη, λαχταριστή και ζουμερή σοκολατόπιτα με υπέροχη γεύση στη στιγμή.
Υλικά:
2 κούπες (δοσομετρητή των 250 ml) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα κακάο
1 κούπα σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
1 κούπα νερό
2 βανίλιες
2 αυγά
Για το γλάσο:
1 ζαχαρούχο γάλα
3 κ.σ. κακάο
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τ’ αυγά με τη ζάχαρη ν’ αφρατέψουν.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο και το νερό.
Κοσκινίζουμε τ’ αλεύρι με το κακάο, τις βανίλιες και τα χτυπάμε σταδιακά στο προηγούμενο μίγμα.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε ταψάκι 25 x 25 και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Όταν ψηθεί αφήνουμε λίγο να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσο.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο με το κακάο. Όταν ομογενοποιηθεί βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το ζεστό γλάσο πάνω στη σοκολατόπιτα. Τέλος βάζουμε την τρούφα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Λένα Χριστοπούλου