Ένα νόστιμο σνακ με σύκο για όλες τις ώρες.

Συκόπαστο

Υλικά

1 κιλό σάρκα σύκου
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. καρύδια
ξύσμα λεμονιού
2 κ. σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα περνάμε στο μουλτι. Να γίνουν πολτός. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και μετά χαμηλώνουμε την εστία στο ελάχιστο. Και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε.
Όταν δούμε ότι δένει προσθέτουμε τον ξηρό καρπό. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε άνοιγμα στην κατσαρόλα (να κάνουμε μια γραμμή με την κουτάλα και να μην ενώσει ο πολτός.)
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και εκεί πασπαλίζουμε με σουσάμι αδειάζουμε το μίγμα. Το στρώνουμε με το πίσω μέρος από ένα κουτάλι. Το σκεπάζουμε με τούλι και το αφήνουμε στον ήλιο περισσότερο από 2-3 μέρες. Το βράδυ το βάζουμε μέσα.
Το αφήνουμε τόσο που να στεγνώσει και να στέκεται. Όταν σταθεροποιηθεί το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ρίχνουμε και από αυτή την πλευρά σουσάμι. Όταν έχει στεγνώσει εντελώς το κόβουμε κομματάκια και το απολαμβάνουμε.

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Anna Lampropouloy

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
Jimmy Taylor

Recent Posts

Μελιτζάνες με Φέτα στο Φούρνο

Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024

Αφράτη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο

Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραδοσιακή Φανουρόπιτα

Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024