Σαρδέλες στο φούρνο με πιπεριές Φλωρίνης και κρεμμυδάκια.
Υλικά για τις Σαρδέλες στο Φούρνο με Πιπεριές Φλωρίνης
1 κιλό σαρδέλες
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά καρεδάκια
1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε μέτριες προς λεπτές φετούλες
4 σκελίδες σκόρδο περασμένες από την πρέσα σκόρδου
1 φλυτζάνι τσαγιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.σ. γευστικό συνολικά
Αλάτι (με προσοχή γιατί το γευστικό έχει αλάτι)
Πιπέρι άσπρο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C στον αέρα ή πάνω κάτω και αέρα. Βάζουμε στο ταψί του φούρνου τις πιπεριές μας ρίχνουμε λίγο από το λάδι μας, γευστικό, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 15′ να μαλακώσουν. Προσθέτουμε από πάνω τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ξανά λίγο από το λάδι μας, γευστικό αλάτι και πιπέρι. Άλλα 10′ – 15′ και μετά από πάνω τις σαρδέλες, το υπόλοιπο λάδι μας, γευστικό, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε για άλλα 10′ και έτοιμο το φαγητό μας.
Η γλύκα από τις πιπεριές και τα κρεμμύδια τύλιξε τις σαρδέλες και απογείωσε τη γεύση τους.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το Έφη Τιφτικίδου