Εύκολη συνταγή για παραδοσιακό σαραγλί με φιστίκια Αιγίνης, ιδανικό για κέρασμα και γιορτές.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 πακέτο βούτυρο αγελάδος λιωμένο κρύο
400 γρ. φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα
Για το σιρόπι
2 φλυτζάνια ζάχαρη
2.5 φλυτζάνια νερό
1/2 φλ. μέλι
1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση
Βάζω δύο φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας τα σκορπίζω φιστίκι και με την βοήθεια μια βελόνας πλεξίματος το τυλίγω ρόλο και το σουρώνω. Έτσι κάνω για όλα τα φύλλα.
Τα βάζω σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, από επάνω ρίχνω το βούτυρο που περίσσεψε και ψήνω στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Εντωμεταξύ έχω ετοιμάσει το σιρόπι βάζοντας το νερό με την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού βράζοντας 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού. Μετά κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω το μέλι ανακατεύω καλά και αφήνω να κρυώσει.
Σιροπιάζω το γλυκό μόλις βγει από τον φούρνο με το κρύο σιρόπι. Όταν κρυώσει πασπαλίζω με λίγο φιστίκι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Μην χάσετε
Παραδοσιακά Ισλί: Τα γλυκά “Κέντημα” της καρδιάς και της ανοιχτής αγκαλιάς που θα σας συναρπάσουν
Φασόλια γίγαντες γλυκό του κουταλιού από τον Άκη Πετρετζίκη