Μια διαφορετική σάλτσα από παντζάρια ιδανική για μακαρονάδες.
Φτιάξτε σπιτική σάλτσα σε Βάζα για να περάσετε όλο τον Χειμώνα!
Υλικά
- 2 παντζάρια βρασμένα, ξεφλουδισμένα και περασμένα στο μούλτι
- 1 καρότο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κλωναράκι σέλερι σε κομματάκια
- λίγο μαϊντανό
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 φέτα κολοκύθα πορτοκαλί
- 1 σφηνάκι κρασί κόκκινο
- μισή κούπα ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο, ρίγανη, θυμάρι, και από λίγο κουρκουμά, τζίντζερ σε σκόνη, μοσχοκάρυδο.
Εκτέλεση
Κόβω το κρεμμύδι σε ροδέλες και το σοτάρω με το ελαιόλαδο. Ρίχνω την πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, το πελτέ, ανακατεύω λίγο, σβήνω με το κρασί.
Ύστερα ρίχνω το καρότο περασμένο από το μούλτι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το σέλερι, μαϊντανό και τα υπόλοιπα. Ρίχνω και το παντζάρι και βράζω τη σάλτσα για μισή ώρα μαζί και 1 ποτήρι νερό μέχρι να μείνει η σάλτσα με το λαδάκι της πηχτή.
Δοκιμάστε επίσης: Μακαρονάδα Φούρνου με Κιμά
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο