Σπιτική πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο, κρούτον και παρμεζάνα.
Υλικά
1 μαρούλι
1/2 στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
2 φέτες ψωμί σε κυβάκια
2 κουτ. της σούπας τυρί παρμεζάνα + λίγη επιπλέον σε φλούδες για το σερβίρισμα
4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
1/2 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
4 κουτ. σούπας λεμόνι
1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας νερό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το κρουτόν ,κόβουμε σε κυβάκια το ψωμί, ραντίζουμε με λίγο λάδι κ αλάτι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 10-15 λεπτά.
Ετοιμάζετε το dressing. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα με την μουστάρδα, το σκόρδο, το λεμόνι, το νερό, το τυρί τριμμένο παρμεζάνα και το αλατοπίπερο.
Πλένετε τα φύλλα του μαρουλιού, κόβετε με τα χέρια σας, τα περιχύνετε με το μισό dressing και ανακατεύετε. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο που έχετε ψήσει από πριν, το κρουτόν τις φλούδες παρμεζάνας και το υπόλοιπο dressing και σερβίρετε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Gogo Samiou
Μην χάσετε
Η συνταγή για την Κρύα Μακαρονοσαλάτα των Goody’s από το Salad Bar
Σαλάτα με Κίτρινο Καρπούζι και Αρωματικά Πιπέρια