Σαλάτα με τόνο, ένα απλό, λιτό και καλοκαιρινό πιάτο.
Για μια μερίδα
1 μέτρο καρότο τριμμένο στο χοντρό τρίφτη
1 μέτριο κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες και μετά σε λεπτά μπαστούνια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το λευκό μέρος κομμένο σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο
1 κονσέρβα τόνο σε νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι όσο χρειάζεται
1 μέτρια ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, καρότο, κολοκυθάκια και σκόρδο μαζί με 2-3 κ.σ. νερό και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να φύγει το νερό (1-2 λεπτά).
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο ,το μαϊντανό και το άνηθο, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε (αν θέλετε σως σόγια μπορείτε να βάλετε μερικές κουταλιές). Λίγο λάδι και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με κυβάκια ντομάτας γύρω γύρω και φέτα λεμόνι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Lilqna Petrova