Δοκιμάστε να περάσετε στην διατροφή σάς τις φακές με αυτό τον τρόπο μαγειρέματος!
Υλικά :
500 γρ. φακές ψιλές
1 τομάτα κομμένη σε κύβους
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνα βρασμένο καλαμπόκι η μια κονσέρβα
3-4 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κύβους
Ελιές σε ροδέλες
1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ξύδι
Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής :
Αφού καθαρίσετε τις φακές από τυχόν σκουπιδάκια, τις βράζετε για δέκα λεπτά με αρκετό νερό να φύγει όλη η μαυρίλα!
Στην συνέχεια τις σουρώνουμε και ξεπλένουμε και ξανά βράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Δεν θέλουμε να γίνουν αλοιφή οι φακές. Τέλος σουρώνουμε, ξεπλένουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λάδι ξύδι και αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Μιχαλιτσα Χριστιανού Γιωργιου