Εύκολα, νόστιμα ρολάκια κανέλας για τα παιδιά και όχι μόνο.
Υλικά
2 και 3/4 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ. γλυκού αλάτι
4 κ. σούπας ζάχαρη
2 1/2 κ. σούπας μαγιά ξερή
2 1/2 κ. σούπας βούτυρο
1/4 κούπας γάλα
1/2 κούπα νερό
1 αυγό
Γέμιση:
3 κ. σούπας βούτυρο
1 κ. σούπας κανέλα με 1/2 κούπα ζάχαρη
Γλασάρισμα:
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1 κ. γ. βανίλια υγρή
1-2 κ. σούπας δυνατό καφέ εσπρέσο
Υλικά
Σε μπολ βάζω τα 2 και 1/4 κούπες από το αλεύρι με την ζάχαρη, αλάτι και μαγιά.
Ζεσταίνω το γάλα, νερό, βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το προσθέτω στο αλεύρι και το αυγό.
Το ανακατεύω μέχρι να ενωθούν και μετά στον πάγκο με το λίγο αλεύρι που έχω κρατήσει.
Το δουλεύω 3-4’ να γίνει ζύμη μαλακή, το σκεπάζω σε μπολ και το αφήνω να ξεκουραστεί 10’.
Ανοίγω μακρόστενο φύλο, αλείφω το βούτυρο και πασπαλίζω την κανέλα με την ζάχαρη.
Το τυλίγω σφιχτά και κόβω 11-12 κομμάτια. Τα βάζω σε βουτυρωμένο ταψί με λίγο κενό ενδιάμεσα, σκεπάζω και αφήνω 1-1.30 ώρα να φουσκώσουν.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 β. για 25-30 λεπτά, να πάρουν χρώμα.
Όταν μισοκρυώσουν φτιάχνω το γλάσο ανακατεύοντας άχνη, βανίλια, βούτυρο, καφέ και το βάζω από πάνω.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Effie Tsouras