Νηστίσιμα σπιτικά ρωξάκια με καρύδι και πορτοκάλι.
Υλικά
100 ml χλιαρό νερό
100 ml χυμό πορτοκάλι
200 ml καλαμποκέλαιο
7 γρ. μαγιά
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλα σκόνη
400 -450 γρ. φαρίνα κόκκινη
3 κ.σ. κακάο
6 κ.σ. καρύδι τριμμένο
Σιρόπι
2.5 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρι νερό
1 κ.σ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
2 γαρύφαλλα
1 φλούδα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βάζω σε ένα μπολ το χλιαρό νερό με την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύω καλά να διαλυθεί. Προσθέτω το λάδι, τον χυμό, την κανέλα και την φαρίνα ζυμώνοντας. Αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί και μετά την χωρίζω σε τρία ίσα μέρη.
Παίρνω το ένα μέρος προσθέτω το κακάο και το καρύδι και ζυμώνω να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Το χωρίζω σε 2 μέρη.
Παίρνω το ένα μέρος από την λευκή ζύμη και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω μακρόστενη φτιάχνω ένα ρόλο από το σοκολατένιο μείγμα το βάζω πάνω στο άσπρο και το κάνω ρόλο.
Έτσι κάνω και με την υπόλοιπη ζύμη.
Μετά κόβω σε ροδέλες και βάζω σε λαδόκολλα. Ψήνω στους 170 στον αέρα 20-25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Για το σιρόπι, βράζω όλα τα υλικά εκτός το μέλι 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού, κατεβάζω από την φωτιά, ρίχνω το μέλι ανακατεύω καλά.
Τα βάζω μια στρώση σε ένα ταψάκι ρίχνω το σιρόπι και τα αφήνω να τραβήξουν . Κρύα ρωξάκια καυτό σιρόπι. Η δόση είναι για τριάντα κομμάτια.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη