Πεντανόστιμο ριζότο με μπέικον, μανιτάρια και κοτόπουλο.
550 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο
350 γρ. μπέικον
6 μέτρια μανιτάρια
1 κούπα φουσκωτή αρακά
3 κούπες ρύζι Arborio
6 κούπες ζωμό κότας
1 κόκκινο μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 ποτήρι άσπρο κρασί
Τυρί τριμμένο παρμεζάνα
Λάδι και λίγο βούτυρο
Σκόρδο σκόνη μπόλικο, αλάτι, πιπέρι, λίγη μουστάρδα σκόνη
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές και το μπέικον σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια.
Έβαλα το λάδι με λίγο βούτυρο να κάψει και έβαλα το κρεμμύδι κουνώντας το τηγάνι καλά.
Πρόσθεσα το μπέικον μετά 5 λεπτά το κοτόπουλο , μετά αρακά και μανιτάρια.
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, μουστάρδα.
Στο τέλος το ρύζι ανακάτωσα καλά να ψηθεί λίγο το ρύζι μετά το κρασί και άρχισα να βάζω το ζωμό κούπα -κούπα ανακατώνοντας συνέχεια και λίγο βούτυρο ακόμα , μέχρι να γίνει το ρύζι, έβαλα 1 κούπα παρμεζάνα ανακάτωσα καλά και σέρβιρα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Effie Tsouras
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More