Πεντανόστιμο και πολύ αγαπημένο σπιτικό ρυζόγαλο.
100 γρ. ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
1100 ml γάλα
120 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Κανέλα
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από την κανέλα σε μια κατσαρόλα (κρατάω 50 ml από το γάλα για να ανακατέψω το κορν φλάουρ).
Μόλις πάρει βράση το γάλα, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράσει για 20 με 25 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα με μία κουτάλα. Λίγο πριν το τέλος ρίχνω και το γάλα με το κορν φλάουρ και ανακατεύω.
Όταν είναι έτοιμο και έχει χυλώσει το αδειάζω σε μπολάκια και τα αφήνω για λίγο έξω . Μετά τα βάζω στο ψυγείο να κρυώσουν και βάζω από πάνω κανέλα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Anna Kassandra
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More