Φανταστικό ρυζόγαλο με ξύσμα πορτοκάλι.
Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
300ml περίπου νερό
90 γρ. ρύζι arborio
180 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το ρύζι να βράσει και το αφήνουμε στην άκρη.
Παίρνουμε από το γάλα 150 ml και διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το ξύσμα. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε το βρασμένο ρύζι. Μόλις πάρει εκ νέου βράση ρίχνουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας. Μόλις είναι έτοιμη αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια.
Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Tonia vassilakou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο