Ρυζογαλάκια με σταφίδες και κανέλα, που φτιάχνονται στο πι και φι και αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά για τα ρυζογαλάκια με σταφίδες και κανέλα:
3/4 του φλιτζανιού ρύζι γλασέ
3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
6 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
4 κουταλιές κορν φλάουρ
Βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
Για τις σταφίδες: μισό φλιτζάνι ζάχαρη, μισό φλιτζάνι νερό ,ένα φλιτζάνι σταφίδες, λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
- Σε κατσαρολάκι βάζουμε το μισό φλιτζάνι ζάχαρη και το μισό φλιτζάνι νερό μαζί με τον χυμό λεμονιού. Βράζουμε δυο λεπτά και προσθέτουμε τις σταφίδες να φουσκώσουν
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι και το σκεπάζουμε με νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το γάλα ,την ζάχαρη, την βανίλια και το κορν φλάουρ που το έχουμε διαλύσει σε ένα φλιτζάνι γάλα, από το μετρημένο.
- Βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε τις μισές σταφίδες.
- Βάζουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με σταφίδες μαζί με το σιρόπι και κανέλα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Reggina Filippou
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο