Το ριτσέλι σύκο είναι από τις παλιότερες συνταγές. Το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας για να αξιοποιήσουν τα ώριμα σύκα που μετά τον Δεκαπενταύγουστο ήταν πάρα πολλά!!!

Ριτσέλι Σύκο

Διαλέγουμε 25 σύκα γερά και όχι πολύ ώριμα (κατά προτίμηση μαύρα) .
Τα πλένουμε καλά και τα τρυπάμε σε 3-4 μεριές με το πιρούνι. Τα σύκα να είναι με το κοτσανάκι τους.
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη, 1 βανίλια, 4 γαρυφαλάκια, τα σύκα, 2 ποτήρια νερό και το χυμό 1 λεμονιού. Αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά κουνώντας τη κατσαρόλα και ξαφρίζουμε.
Την άλλη μέρα (αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε 1 κούπα πετιμέζι) ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ρουλα Λυρου

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
Jimmy Taylor

Recent Posts

Μελιτζάνες με Φέτα στο Φούρνο

Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024

Αφράτη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο

Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραδοσιακή Φανουρόπιτα

Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024