Το ριτσέλι σύκο είναι από τις παλιότερες συνταγές. Το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας για να αξιοποιήσουν τα ώριμα σύκα που μετά τον Δεκαπενταύγουστο ήταν πάρα πολλά!!!
Διαλέγουμε 25 σύκα γερά και όχι πολύ ώριμα (κατά προτίμηση μαύρα) .
Τα πλένουμε καλά και τα τρυπάμε σε 3-4 μεριές με το πιρούνι. Τα σύκα να είναι με το κοτσανάκι τους.
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη, 1 βανίλια, 4 γαρυφαλάκια, τα σύκα, 2 ποτήρια νερό και το χυμό 1 λεμονιού. Αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά κουνώντας τη κατσαρόλα και ξαφρίζουμε.
Την άλλη μέρα (αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε 1 κούπα πετιμέζι) ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ρουλα Λυρου
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More