Το ριτσέλι σύκο είναι από τις παλιότερες συνταγές. Το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας για να αξιοποιήσουν τα ώριμα σύκα που μετά τον Δεκαπενταύγουστο ήταν πάρα πολλά!!!
Διαλέγουμε 25 σύκα γερά και όχι πολύ ώριμα (κατά προτίμηση μαύρα) .
Τα πλένουμε καλά και τα τρυπάμε σε 3-4 μεριές με το πιρούνι. Τα σύκα να είναι με το κοτσανάκι τους.
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη, 1 βανίλια, 4 γαρυφαλάκια, τα σύκα, 2 ποτήρια νερό και το χυμό 1 λεμονιού. Αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά κουνώντας τη κατσαρόλα και ξαφρίζουμε.
Την άλλη μέρα (αν θέλουμε σε αυτό το σημείο προσθέτουμε 1 κούπα πετιμέζι) ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό μας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ρουλα Λυρου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο