Ένα εξαιρετικό και νόστιμο φαγητό για αυτούς που αγαπούν τις μελιτζάνες αλλά και τη μεσογειακή διατροφή. Ρεβίθια με μελιτζάνες κατευθείαν από τις Σέρρες.
Ένα πιάτο εύκολο που συνδυάζει το λαδερό με τα όσπρια και μπορεί να φαγωθεί και καλοκαίρι και χειμώνα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με φέτα και μπόλικο χωριάτικο ψωμί.
Δοκιμάστε επίσης: Μελιτζάνες Πανέ – Μια εύκολη συνταγή που θα σας καταπλήξει
Ρεβίθια με μελιτζάνες από τις Σέρρες
Υλικά
500 γρ. ρεβίθια χοντρά
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1-2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες (αν βρείτε)
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγη γλυκεία πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
150 γρ φέτα τριμμένη
ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό ντομάτας, από φρέσκες ή κονκασέ
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Έχουμε βάλει από το βράδυ τα ρεβίθια στο νερό με τη σόδα. Ξεπλένουμε να φύγει η σόδα.
Τα βράζουμε και τα στραγγίζουμε. Μαραίνουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο με λίγο νεράκι ώσπου να μαλακώσουν αρκετά, σχεδόν να βράσουν.
Έχουμε κόψει τις μελιτζάνες σε χοντρά κυβάκια και τις ψήνουμε στο γκριλ. Όλα τα υλικά τα σοτάρουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να δέσουν μεταξύ τους.
Βάζουμε τα ρεβίθια , τα λαχανικά, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό στη γάστρα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τη φέτα και σκεπάζουμε με τη φρέσκια ντομάτα.
Ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά και ξεσκεπάζουμε τη γάστρα για να κάνει το φαγητό ξεροψημένη κρούστα.
Δοκιμάστε επίσης: Συνταγή για Ρεβυθοκεφτέδες ή αλλιώς Φαλάφελ!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous