Εύκολη συνταγή για ψωμί τύπου stavdim με ένα μόνο φούσκωμα.
200 ml χλιαρό νερό + 10 γρ. μαγιά + 200 γρ. αλεύρι. Το βάζω στην άκρη για 20 λεπτά.
Αμέσως μετά ζεσταίνω 200 ml νερό στους 50 βαθμούς Κελσίου + μία γενναία κ. σ. βούτυρο και το βάζω στην άκρη για 20 λεπτά.
Σε μπολ βάζω 300 γρ. αλεύρι + 100 γρ. σίκαλης + 2 κ. γ. αλάτι και το βάζω στην άκρη.
Μετά από 20 λεπτά το νερό με το βούτυρο γίνεται περίπου 37 Κελσίου. Το ρίχνω στο πρώτο μείγμα με τη μαγιά και ανακατεύω. Μετά ρίχνω σε αυτό το μείγμα με το αλεύρι. Ζυμώνω το βάζω στη φόρμα με λαδόχαρτο και το βρέχω από πάνω. Το βάζω στο φούρνο στους 30 βαθμούς για 1 ώρα μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο. Ψήνω στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Stavridis Dimitris
Μην χάσετε
Τα εύκολα Μπουρεκάκια με Ψωμί του Τοστ που θα λατρέψουν τα παιδιά σας για πρωινό και όχι μόνο
Viral: Πώς θα φτιάξεις το μοναδικό και πασίγνωστο Ψωμί Γάστρας Χωρίς Ζύμωμα