Αφράτο σπιτικό ψωμί σίκαλης.
Υλικά
650 γραμμάρια αλεύρι σίκαλης
2 αυγά
250 γραμμάρια χλιαρό γάλα ή νερό
2 κ.σ. γιαούρτι
4 κ.σ. λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
20 γραμμάρια νωπή μαγιά ή 1 φάκελο ξερή
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι κοσκινισμένο κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη ξερή μαγιά, τα χτυπημένα αυγά με το γιαούρτι και γάλα ή νερό και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη μαλακή πού δεν κολλάει στα χέρια.
Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι κουταλιά, κουταλιά και ζυμώνουμε μέχρι να το κατάπιε όλο. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Ξανά διπλώνουμε προς το κέντρο, αναποδογυρίζουμε και τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά ,τα πρώτα 30 λεπτά ψήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Lilqna Petrova