Syntagesgiaolous.gr | Συνταγές για Φαγητά και γλυκά
ΖύμεςΣυνταγές των ομάδων του FBΣυνταγές ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR

Viral: Πώς θα φτιάξεις το μοναδικό και πασίγνωστο Ψωμί Γάστρας Χωρίς Ζύμωμα

ψωμί γάστρας,ψωμί χωρίς ζύμωμα,σπιτικό ψωμί,Ζύμες
Ψωμί Γάστρας Χωρίς Ζύμωμα

Σπιτικό ψωμί χωρίς ζύμωμα ψημένο στη γάστρα.

ψωμί γάστρας,ψωμί γάστρασ χωρίσ ζύμωμα,ψωμί χωρίς ζύμωμα,ψωμί χωρίσ ζύμωμα στη γάστρα,σπιτικό ψωμί,Ζύμες
Ψωμί Γάστρας Χωρίς Ζύμωμα

Υλικά

1 κιλό αλεύρι κίτρινο
2 φακελάκια ξηρή μαγιά ή 50 γρ. νωπή
1 κ. γλ. γεμάτο ζάχαρη
1 κ. γλ. γεμάτο αλάτι
50 ml λάδι
700 ml περίπου νερό εμφιαλωμένο σε θερμοκρασία δωματίου ( προτιμώ το εμφιαλωμένο γιατί το χλώριο που έχει το νερό της βρύσης επηρεάζει αρνητικά τη μαγιά)

Εκτέλεση

Σε μεγάλο τάπερ με καπάκι ανακατεύω όλα τα υλικά με μια κουτάλα να ομογενοποιηθούν και να πάρω ένα ζυμάρι που κολλάει. Δεν προσθέτω άλλο αλεύρι ούτε τίποτα άλλο, κλείνω το τάπερ με το καπάκι του και στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
Ανοίγω τον φούρνο μου στους 220°C ( ο δικός μου είναι δυνατός και θέλει 200° C ) στις αντιστάσεις και βάζω ταυτόχρονα μέσα τη γάστρα με το καπάκι της να ζεσταθεί.
Ρίχνω λίγο αλεύρι στον πάγκο μου, αδειάζω το φουσκωμένο ζυμάρι και κάνω 5-6 διπλώματα από την άκρη προς το κέντρο. Βάζω τη διπλωμένη πλευρά προς τα κάτω σκεπάζω το ψωμάκι μου με μια πετσέτα να μην ξεραθεί και περιμένω να σβήσει το φωτάκι του φούρνου (μόλις πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία). Τότε βγάζω με πολύ προσοχή τη γάστρα μου γιατί καίει πάρα πολύ και χωρίς να της βάλω κάτι, βάζω το ψωμάκι μου μέσα με τα διπλώματα από πάνω αυτή τη φορά. Αν θέλω ψεκάζω με λίγο νερό την επιφάνεια του ψωμιού και ρίχνω σουσάμι.
Κλείνω τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνω για 40′ , κατόπιν την ανοίγω και ψήνω για άλλα 10′ – 15′ . Το ψωμάκι μου είναι έτοιμο όταν το χτυπήσω από κάτω και κάνει έναν κούφιο θόρυβο. Βγάζω το ψωμάκι μου και το αφήνω να κρυώσει πάνω σε σχάρα.
Μπορείτε να χωρίζεται το ζυμάρι σας στα δύο πριν κάνετε τα διπλώματα και να κάνετε δύο καρβελάκια.

Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Έφη Τιφτικίδου

Πόσο χρήσιμο ήταν το άρθρο?

Κλικ στα αστέρια να βαθμολογήσεις!

Μέσος όρος βαθμολογίας 4.8 / 5. βαθμοί: 5

Καμία βαθμολογία ακόμα! Γίνε ο πρώτος.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Σε ενδιάφέρουν

ΠΙΤΣΟΛΕΤΑ: Ομελέτα με Γεύση Πίτσας που θα Λατρέψεις όλο τον Χειμώνα

Jimmy Taylor

Τραβηχτές τηγανίτες Μάνης

Jimmy Taylor

Κινέζικο Ριζότο

Jimmy Taylor

Συνταγή για πιροσκί με τυρί και λουκάνικο!

Elina K.

Τραγανές Πατάτες με Κρεμμύδι Χωρίς Λάδι

Jimmy Taylor

Μαρμελάδα Σύκο

Jimmy Taylor