Πολύ αφράτα και πολύ νόστιμα ψωμάκια γεμιστά με φέτα. Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς γέμιση ή με γέμιση της προτίμησής σας. Ιδανικό δεκατιανό για το σχολείο και το γραφείο.
Υλικά:
2 κούπες γάλα χλιαρό
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά
1 κούπα λάδι σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
1 αυγό τον κρόκο
1 κ.γ. αλάτι
4-5 κούπες αλεύρι σκληρό
Γέμιση:
400 γρ. περίπου τυρί φέτα
Επάλειψη:
1 κρόκο
2 κ.σ. σπορέλαιο
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Δε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ζεστό γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το κρόκο, ανακατεύουμε και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι. Εμένα μου πήρε 5 κούπες. Η ζύμη είναι λαδερή και μαλακιά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα.
Φτιάχνουμε μπαλίτσες από τη ζύμη ( 70-75 γρ. περίπου η καθεμιά)
Ανοίγουμε ένα μικρό φυλλαράκι, βάζουμε τυρί στη μέση και κλείνουμε καλά. Ρολάρουμε στο χέρι μας και τοποθετούμε σε ταψί με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Καλύπτουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρούμε την μεμβράνη, αλείφουμε με το αυγό και το λαδί τα οποία έχουμε ανακατέψει και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Elena Psillia
Μην χάσετε
Σπιτικά Λαχταριστά Προζυμένια Ψωμάκια
Συνταγή για αφράτα Ψωμάκια Hamburger
Τυροσκορδόψωμο με Μοτσαρέλα και Βασιλικό