Για τους λάτρεις της πουτίγκας αυτό το επίπεδο με τραχανά είναι ανεκτίμητο!!
Υλικά
1 φλιτζάνι τραχανά
4 φλιτζάνια νερό
1 πρέζα αλάτι
1 πακέτο πουτίγκα με γεύση βανίλια χωρίς γλουτένη (37 γραμμάρια)
500 γραμμάρια γάλα χωρίς λακτόζη
4 κ.σ. ζάχαρη από καρύδα
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη χωρίς λακτόζη
Λιωμένη σοκολάτα, κανέλα και φύλλα μέντας για διακόσμηση
Εκτέλεση
Βράζουμε το τραχανά σε αλατισμένο νερό, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε .
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό γάλα να ζεσταθεί, στο άλλο μισό διαλύουμε τη πουτίγκα με τη ζάχαρη και βανίλια.
Μόλις πάει να πάρει βράσει τα ρίχνουμε, ρίχνουμε και το έτοιμο τραχανά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Αδειάζουμε σε φόρμες και αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε με λιωμένη σοκολάτα ή αναποδογυρίζουμε σε πιάτο .
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Lilqna Petrova