Μια εύκολη συνταγή για ζουμερή πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά
1 φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. ηλιέλαιο ή 225γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 βανίλια
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 φλ. χυμό πορτοκαλιού (110 γρ.)
1 φλ. αλεύρι
2 κ..γ. μπεικιν πάουντερ
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο ή το λιωμένο βούτυρο και πάλι τα χτυπάμε.
Μετά το γιαούρτι, ξύσμα πορτοκαλιού, χυμό πορτοκαλιού, βανίλια, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπεικιν πάουντερ και τέλος το σιμιγδάλι. Να μην είναι σφικτή, γιατί φουσκώνει το σιμιγδάλι. Για να είναι αφράτη.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 45-50 λεπτά (με τον δικό μου φούρνο).
Σιρόπι
3 φλ. ζάχαρη
2.1/2 φλ. νερό
1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. μέλι όταν σβήσουμε την φωτιά
Χλιαρό το σιρόπι, ζέστη η πορτοκαλόπιτα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Despo Ermogenous
Μην χάσετε
Το Εύκολο Γεμιστό Τσουρέκι που έχει ρίξει το Internet
Παραδοσιακά Ισλί: Τα γλυκά “Κέντημα” της καρδιάς και της ανοιχτής αγκαλιάς που θα σας συναρπάσουν