Σπιτική πίτα με λαχανικά για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Υλικά
3 μέτρια κολοκυθάκια και 3 άνθους
2 μέτρια καρότα
1 κρεμμύδι ξερό
1 μέτρια πατάτα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 μέτρια αυγά
Αλατοπίπερο
Άνηθος και δυόσμος φρέσκος ή ξερός
4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Τρίβουμε στη χονδρή μεριά του τρίφτη τα κολοκυθάκια τα καρότα και το κρεμμύδι. Βάζουμε 1 κ.γλ. αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο σουρωτήρι για μια ώρα να στραγγίσουν τα υγρά τους.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ πιέζουμε να φύγουν τα πολλά υγρά από τα λαχανικά που τρίψαμε.
Τρίβουμε και την πατάτα στη λεπτή μεριά του τρίφτη πιέζουμε και την πατάτα να φύγουν τα υγρά της και βάζουμε στο μπολ.
Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί 35 Χ25 εκ, λαδώνουμε ελάχιστα, πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. αλεύρι.
Αδειάζουμε το μίγμα, ισιώνουμε την επιφάνεια, βάζουμε 2 κ.σ. λάδι και πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. αλεύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β για 30-40 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Πετρινα Μπαρδανη