Αρωματικός και πλούσιος σε γεύση πελτές κυδώνι που μπορείτε να απολαύστε σκέτο σαν γλυκό ή να τον συνοδεύσετε με τυριά!
Κόβω τα κυδώνια σε φέτες με τη φλούδα και τα κουκούτσια. Τα βάζω σε κατσαρόλα, ρίχνω νερό να τα σκεπάζει και τα βράζω καλά.
Όταν κρυώσουν βάζω στο τρυπητό ένα τουλπάνι και τα στραγγίζω καλά να βγάλουν το χυμό τους χωρίς καθόλου πολτό για να γίνει διάφανος ο πελτές.
Για κάθε 4 κούπες χυμό, βάζω 3 κούπες ζάχαρη, ένα κλαδάκι αρμπαρόριζα, μια πρέζα αλάτι, και αφήνω να βράσει μέχρι να δέσει. Καταλαβαίνω ότι έδεσε όταν ρίχνω μια σταγόνα σε ένα ποτήρι με κρύο νερό και στέκεστε για λίγο στην επιφάνεια και μετά βυθίζεται.
Ρίχνω τότε το χυμό από 1 λεμόνι και τον σερβίρω σε ρηχά δοχεία περίπου δύο δάχτυλα ύψος και διακοσμώ με ασπρισμένα αμύγδαλα
Όταν κρυώσει κόβω κομμάτια και σερβίρω.
Ο πετυχημένος πελτές πρέπει να είναι διάφανος με ωραίο χρώμα και να κόβεται χωρίς να είναι μαστιχωτός!!!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Eleni Koutrintze
Μην χάσετε
Πάστα Καραμέλα: Για τους λάτρεις των γλυκών
Κουλουράκια Διαίτης με 4 Υλικά και λίγες θερμίδες