Ένα εύκολο και πεντανόστιμο σνακ είναι η πατατοπιτα που τρώγεται όλες τις ώρες της ημέρας. Πόσο μάλλον όταν την φτιάχνετε για τους αγαπημένους σας ανθρώπους που σίγουρα θα τη λατρέψουν.
Δοκιμάστε επίσης: Γλυκιά Κολοκυθόπιτα Σιροπιαστή που θα λατρέψετε
Για μεγάλο ταψί της κουζίνας.
Λιώνουμε σε ένα μπολ 4 καλοβρασμένες πατάτες και προσθέτουμε 2 κ. σ. καλό βούτυρο ή λάδι. Προσθέτουμε 1 γιαουρτάκι πρόβειο (επειδή η πιτούλα είναι ωραία να ξινίζει λίγο παλιά βάζαμε 300 γρ. αριάνι) +1 ποτήρι γάλα και 1 κουταλιά σιμιγδάλι.
300 γρ. φέτα + 4 αυγά χτυπημένα λίγο + λίγο πιπέρι.
Για το φύλλο
Μισό κιλό αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι
Λίγο αλάτι και νερό όσο πάρει για μια μαλακή ζύμη
Χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια. Τα λαδώνουμε και αφήνουμε να ξεκουραστούν 30 λεπτά. Ανοίγουμε με νισεστέ.
Ανοίγουμε 4 φύλλα (ή του εμπορίου για πίτες), στρώνουμε 2 από κάτω ένα στη μέση και ένα από πάνω.
Χτυπάμε ένα αυγό με λίγο γάλα και λίγο λάδι και ρίχνουμε από πάνω.
Ψήνουμε 45 λ 200β.
Δοκιμάστε επίσης: Μπατζίνα με κολοκύθι και φέτα – Η απόλυτη καλοκαιρινή πίτα
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ρουλα Λυρου