Φτιάξτε χρυσαφένιες πατάτες ογκρατέν και σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα.
Δοκιμάστε επίσης: Συνταγή για πατατόπιτα
Υλικά
5-6 μέτριες πατάτες σε ψιλές φέτες (αναλόγως το ταψί)
5 φέτες ολόκληρες μπέικον
3 αυγά
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κούπα τυρί τριμμένο πεκορίνο
1 κούπα τυρί τριμμένο παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη, πάπρικα
Εκτέλεση
Έκοψα το μπέικον και το έψησα στο τηγάνι χωρίς λάδι, όταν άρχισε να παίρνει χρώμα το έσβησα να κρυώσει λίγο.
Έβαλα τις πατάτες σε μεγάλο πυρέξ με το αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, πάπρικα, το χλιαρό μπέικον, λίγο τυρί και ανακάτωσα.
Χτύπησα τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα τυριά κρατώντας λίγο για επάνω.
Τα έριξα επάνω στις πατάτες .
Έβαλα και το υπόλοιπα τυριά και έσταξα λίγο λάδι πιπεριάς .
Το σκέπασα με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο το έψησα για 30 λεπτά στους 180 β αέρα, ξεσκέπασα και έψησα άλλα 20 λεπτά να πάρει χρυσό χρώμα .
Αν θέλετε βάζετε κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί.
Δοκιμάστε επίσης: Πατάτες Γάλακτος με τριμμένα τυριά – Πανδαισία γεύσης
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Effie Tsouras