Συνταγή για σπιτικό παστέλι χειροποίητο.
Υλικά
Μισό κιλό μέλι
Μισό κιλό σουσάμι
Μισό κιλό φιστικί καβουρντισμένα
Ένα τέταρτο αμύγδαλα ελαφρώς ψημένα
Εκτέλεση
Ψήνουμε ελαφρώς το σουσάμι να πάρει χρώμα και το αδειάζουμε σε μπολ.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μέλι να βράσει ελαφρώς προσθέτουμε τρεις κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μια κουταλιά σούπας λεμόνι.
Αφού βράσει το μείγμα ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς.
Τέλος βάζω λαδόκολλα στο ταψί και το απλώνω το πιέζω με τον πλάστη να γίνει ομοιόμορφο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Φωφώ Σεμερτζίδου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο